Königssee
20 juli 2026 - Schönau am Königssee, Duitsland
Vandaag zijn we naar de Königssee gereden een rit van 25 min. Er was een enorme ruime om de auto te parkeren, een dag kaart was 9 euro.Ik had de kaartjes al online besteld, er was ruimte 10.45u in de boot die vertrok van vaart nummer 34. We zijn van Seelande naar Salet gevaren een tocht van 1 uur.Daar zijn we naar de Obensee gelopen 15 min. Even ter info (De Königssee is een meer in de gemeente Schönau am Königssee in het uiterste zuidoosten van de Duitse deelstaat Beieren, nabij de grens met Oostenrijk. Het is het diepste meer van Duitsland, met een maximale diepte van 190 m. De Königssee is ongeveer 6 km lang en 1 km breed. De oppervlakte bedraagt ongeveer 5,2 km². Aan de oever van het meer ligt de Sint-Bartholomeüskerk. Aan de noordelijke oever ligt ook de Deutsche Post Eisarena Königssee, bekend door de bobsleebaan in de winter.) Je kon op de helft ook uitstappen voor een bezoek aan(De Sint-Bartholomeüskerk is een bedevaartskapel aan de westelijke oever van de Königssee in het Berchtesgadener Land in Nationaal Park Berchtesgaden. De kerk staat aan de voet van de Watzmann en is, omgeven door het smaragdgroene water van de Königssee, schilderachtig gelegen op het schiereiland Hirschau. Sinds 1978 behoort het schiereiland administratief tot Schönau am Königssee. Het schiereiland is slechts per boot op een gemakkelijke manier te bereiken). Al met al weer een geslaagde dag.
Sylvia:21 juli 2026Heel mooi! Zeer helder water!!